EVAC+CHAIR Evakueringsstol

Spesielt utviklet og konstruert med tanke på evakuering av funksjonshemmede, skadde eller bevisstløse personer

Spesielt utviklet og konstruert med tanke på evakuering av funksjonshemmede, skadde ellerbevisstløse personer fra fler-etasjes bygninger i tilfelle brann eller andre katastrofer hvor heiser og normale utganger ikke kan benyttes.

Rømningsstolen gjør det dermed også lettere for bedrifter og institusjoner å tilby arbeid til grupper av befolkningen som tidligere har vært vanskelige å ansette på grunn av problemene som oppstår dersom en hurtig rømning av bygningen skulle bli nødvendig.

Enkel betjening

Bare en person er nødvendig for å betjene EVAC+CHAIR til å transportere passasjeren raskt langs korridorer, rundt trange hjørner og ned trapper til sikkerhet. Tunge løft er ikke lenger nødvendig. EVAC+CHAIR oppbevares ved eller i nærheten av hvilken som helst utgang, hvor den foldes sammen og henges på veggmonterte spesialkroker klar til øyeblikkelig bruk.

Lav vekt – stor styrke

Denne stolen er laget av aluminium og er meget lett å bruke. Det er tre modeller, en for normal trappevinkel og en for brattere trapper samt en modell for evakuering av fly.

Den glir ned trappen

Hurtighet, sikkerhet og bekvemmelighet er tre vesentlige fortrinn ved «EVAC+CHAIR» sammenlignet med den tungthåndterlige rullestolen vi er vant med. Ingen bevegelseshemmet person blir forlatt eller tvinges til å bruke trappene når brann eller alarm har forårsaket heisstans.

Den triller bortover gulvet

Kompakt forhåndslagring på strategiske steder gjør at en «hurtig-rullestol» alltid er tilgjengelig til bruk i en nød-situasjon og muliggjør rask og sikker transport av personell gjennom korridorer til heiser og utganger.

Tilpasset trapper

På trappeavsats vil stolens geometri gjøre at hele vekten overføres til de to hovedhjulene slik at retningsendringer og horisontaltransporten går greit.