Vågsgaten 22, 5160 Laksevåg - Tlf: 90 81 82 90 - E-post: tiv@teknisk-industrivern.no

 
1990 ble det vedtatt at alle boliger skal ha minst en godkjent røykvarsler. Med boliger menes leiligheter, rekkehus, privatboliger, hybler og hytter. Med boliger menes leiligheter, rekkehus, privatboliger, hybler og hytter. Det er eieren av boligen som har ansvaret for å anskaffe og montere røykvarslere.  Det er brukeren av boligen som har ansvaret for å kontrollere at utstyret er i orden.
 
Dersom du ikke har røykvarsler, kan du risikere å få redusert forsikringsutbetalingen og eventuelt bot fra det offentlige.
Det er eieren av boligen som har ansvaret for å anskaffe og montere røykvarsler.
Det er brukeren av boligen som har ansvaret for å teste røykvarsleren og skifte batteri.
 

 
Verdensnyhet - PHR-1211
Optisk, trådløs røykvarsler med varemedetektor.  Seriekobles via radiosignaler.
 
  • Enkel å installere og vedlikeholde. Ingen kabler.
  • Varsler en alarm, varsler alle.
  • Opp til ett års batterilevetid og 30 dagers varslingstid
  • 16 forskjellige radiokanaler
  • Pausefunksjon på 10 minutter
  • Forskjellige lydsignaler - slik at detektoren som varsler gir et unikt signal
  • Ubegerneset antall koblede alarmer
  • Optisk røykdeteksjon
  • 85 dB lydstyrke på sirene på 3 meter
  • Gir den største trygghet for brannvarsling idag
 
PHR1211 har radio sender og mottaker som arbeider på en spesialfrekvens, 434.33 Mhz.  Meget god rekkevidde.  Den har innbygget automatisk følsomhetsjustering mot støv og batterivariasjoner.
Når den må renses gir den automatisk 4 beep, før batteribytte 1 beep hvert minutt.  PHR1211 har en "PAUSE FUNKSJON". Du trykker på knappen, følsomheten reduseres og går automatisk tilbake etter 10 minutter. Varmedetektoren vil fortsatt ha full følsomhet.  Dette gjør at detektoren passer også for å overvåke kundens kjøkken.  Det er 16 kanaler, der kanal 0 er en spesial kanal. Denne kan brukes for detektorer som plasseres i inngangspartiet i et hus med flere leiligheter og også i kjeller og på loftet. Hvis alarmen i en leilighet aktiveres, vil detektorene i inngangspartiet aktiveres etter en forsinkelse på 3 minutter.  Hvis en detektor i inngangspartiet gir varsling, vil alle andre detektorer øyeblikkelig gi varsling.  Rømnings veiene får ikke sperres. 15 leiligheter kan ha vær sin kanal og inngangspartiet "kanal 0".  Lite strømforbruk. Batteribytte hvert annet år. En meget avansert mikroprosessorstyrt konstruksjon, for å gi optimal sikkerhet for brukere.  Verdens første trådløse brannvarsler som  er typegodkjent i følge VDS2344, EN ISO 12239 og DSB 235-145.  Mål: Ø100 x 28 mm.

 

RØYKVARSLER FOTOELEKTRISK OPTISK SS-166
Dette er en røykvarsler med optiske detektor. Svært forenklet kan man si at den ioniske røykvarsleren "lukter" røyk, mens den optiske røykvarsleren "ser" røyk. Bruker 9 volts batteri. Plassering og antall røykvarslere: Loven sier: Eier av bolig skal sørge for at boligen er utstyrt med minst én godkjent røykvarsler, plassert slik at den høres tydelig på alle soverommene når dører er lukket. Et minimum bør være en røykvarsler i hver etasje. En god tommelfingerregel er en røykvarsler pr. 40m2. Røykvarslerens primære oppgave er å vekke deg, dette vil i praksis si at montasje må skje umiddelbart utenfor soverom eller inne på soverommet. Monter også røykvarslere på steder i boligen hvor du har potensielle brannkilder som TV, vaskemaskin, strykejern, kaffetrakter, stekeovn, ildsfarlige væsker o.l. Det er fornuftig å montere røykvarsler i trapperom, da røyken alltid stiger opp. Boliger over flere plan og større leiligheter bør seriekoble røykvarslere for maksimal beskyttelse.