Vågsgaten 22, 5160 Laksevåg - Tlf: 90 81 82 90 - E-post: tiv@teknisk-industrivern.no

 
Teknisk Industrivern AS sponser  mange organisasjoner, men også flere enkeltpersoner vi synes fortjener vår støtte. En av disse er Caroline Stien Nysæter fra Bergen som gjorde det mange av oss drømmer om:  Hun gjorde en eventyrlig reise over flere kontinenter og opplevet steder og kulturer som tilhører verdensarven. Som takk for støtten tok hun med seg en vimpel med vår logo og slagord.  Hun kom hjem med bildebevisene for at hun holdt sitt løfte. Nederst i artikkelen kan du se noen av bildene hun tok. Teknisk Industrivern AS var med - hele veien.
 
Her er hennes egen reisebeskrivelse - i kort versjon:
 
 
Grunnen til at jeg reiste er meget enkel. Jeg hadde muligheten. Jeg var plutselig i den situasjonen at jeg ikke hadde noen plass å bo, hadde litt penger på bok og fikk permisjon fra jobben. Det var i grunn en meget enkel avgjørelse. Å reise sammenhengende over lang tid er noe jeg lenge har hatt lyst til å gjøre, så det var igrunn ikke noe videre å gruble på.  Grubleriene begynte derimot da jeg skulle avgjøre hvor reisen kulle gå. Hvor kal vi reise nu(nå fikk jeg plutselig stemmen til Viggo Valle fra påskelabyrinten inn i hodet mitt). Jeg har reist en del før, stort sett i Asia og Australia. Jeg har alltid vært nysjerrig på Afrika og Sør-Amerika, så det bankers. Men en kan jo ikke legge avgårde til Afrika og begynne å loffe rundt. Eller kan man? Ja, man kan i grunn det. Jeg bestemte meg for å begynne i Afrika, mest pga av årstid/ regnsesong og denslags som en gjerne tar hensyn til når en skal oppsøke andre verdensdeler. Afrika ja. Ganske stort. Ganske mange land. Hmmm..
 
Etter litt research fant jeg fort ut at Tanzania er etav de mest vennligsinna og turistinnstilte landene i Afrika, og hadde i tillegg mye å by på. Deriblant Kilimanjaro. Fin plass å begynne med. Jeg flydde derfor fra Bergen, bia frankfurt og landet på Kilimanjaro airport(den heter faktisk det). Storartet tur, les blogg. Fra Tanzania gikk turen videre til Malawi, nydelig fint land. Jeg var såvidt innom Zambia på et rullende bibliotek, før jeg reiste videre til Mozambique og endte opp igjen i Zambia. Afrika-oppholdet var i september mot slutten av oktober 2012.
Etter Afrika var det Asia som sto på planen. Det falt seg fornuftig å mellomlande i Istanbul, det endte opp med å bli en fabelaktig liten uke med skikkelig kaffi, tilgang til internett og toalett. I Asia hadde jeg ingen rute eller klare planer å forholde meg til. Turen endte opp som så: Malaysia, Indonesia, Singapore og Japan. Se blogg for detaljer.  25 desember forlot jeg Asia til fordel for Sør-Amerika.
 
Og hvilket kontinent! Jeg hadde reist tilbake imorgen, om jeg hadde hatt mulighten! Jeg begynte i Peru, reiste via Bolivia til Brasil og avsluttet det hele med brask og bram med karneval i slutten av februar. Karneval er det eneste som ikke er skrevet om i bloggen, muligens fordi jeg var så trøtt at jeg ikke fant verken energi eller visste hvordan jeg skulle ordlegge meg... :) Karnevale feiret i Salvadore, ikke Rio. Av den gode grunn at karnevale i Salvadore er en gatefest som en kan delta i, mens Rio blir mer 'display', noe kommersielt som en gjerne ikke får være så delaktig i.
 
 
 
Get Adobe Flash player